RUNWAY-pilotti by SUVI ry

Tarvitseeko tuotteesi hiomista ennen kuin se on valmis vientiin? Kansainvälisen kaupan ja markkinoinnin ammattilaiset sparraavat tuotteesi kilpailukykyiseen kuntoon.

SUVI ry valmistelee uudenlaisen, vientivalmiutta kehittävän RUNWAY-ohjelman käynnistämistä ja toteuttaa sen pilotin huhti-toukokuussa, kohdemaana Saksa. Kohteena ovat tuotekehitys, pakkaus, brändi, tuotetiedot, markkinointiviestintä ja tuotteiden markkinalle sovitus. 

Tuotteita sparrataan Suomessa, ja sen jälkeen ne testataan Saksassa. Pilotti on suunnattu vain SUVI ry:n jäsenille. Mukaan pilottiin otetaan 5 – 10 yritystä.

Osallistumismaksu: ”Tonni ja tuote”; 1.000 euroa (alv ei veloiteta) / yksi tuoteartikkeli. Saman tuotteen eri makuvaihtoehdot sisältyvät hintaan.

Ilmoittaudu mukaan info[a]su-vi.fi. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 28.2. saakka.

Toteutus:

1. SUVI ry valitsee mukaan pilottiin valikoiman tuotteita, joissa on merkittävä lisäarvon luomisen ja kilpailukyvyn kehittämisen potentiaali.

2. SPARRAUSPAJA 4 h Helsingissä ke 2.4.2025 klo 12 – 16. Yritykset ja asiantuntijat käyvät läpi tuotteiden ja markkinointiaineistojen kehitystarpeet ja -mahdollisuudet.

3. Jokaiselle osallistujalle laaditaan RUNWAY MAP suositeltavista kehittämistoimista, joilla kilpailukykyä on mahdollista parantaa.

4. Yritykset toteuttavat omakustanteisesti mockupit, leiskat tai muut mallikappaleet esittelyä varten.

5. Tuotteet esitellään saksalaiselle food sourcing-kumppanille, joka arvioi niiden soveltuvuutta Saksan markkinalle. Arviointikohteina ovat esimerkiksi maun soveltuvuus saksalaisille kuluttajille, design, pakkaus, brändi, markkinointiviestit ja jakelutiesuunnitelma.

6. Yritykset toteuttavat tuotteiden ja markkinointimateriaalien vientivalmiuden parantamistoimet omakustanteisesti.

Lisätiedot: Horst Neumann, vientijohtaja, + 358 400 507 172, horst.neumann@su-vi.fi, Suomen elintarvikevientiyhdistys ry

Suomen elintarvikevientiyhdistys ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää
suomalaisten ruoka- ja juomatuotteiden vientiä ja elintarvikealan kansainvälistymistä
tavoitteenaan tuoda kasvua jäsenistölleen ja koko elintarviketoimialalle. Yhdistyksen jäseniksi
voivat liittyä kaikki elintarvikevalmistajat. Kannattajajäseniksi voivat liittyä alan
kansainvälistymistä edistävät henkilöt ja yhteisöt.
Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii Jani Vänskä. Hallituksen jäseniä ovat Veijo
Hukkanen, Kalaneuvos Oy; Jarmo Talasrinne, Linkosuon Leipomo Oy; Hannu Malmivaara,
Pirjon Pakari ja Karri Kunnas. Hallituksen varajäseniä ovat Annemari Hahto, Oy Linseed
Protein Finland Ltd ja Jouko Riihimäki, Oy Soya Ab.